Accions emprenedoria DiM

Programació de les accions d’emprenedoria per al curs 2022-23

Accions d’emprenedoria finançades pels fons europeus Next Generation EU, Ministeri d’Educació i Formació Professional, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Next Generation Catalunya i la Generalitat de Catalunya.

1. V Jornades d’ocupació i emprenedoria – Aula d’emprenedoria i innovació | Cicles formatius de grau mitjà i superior

  • Ponència i càpsula formativa de l’Adrián Garcés: una experiència real i realista d’emprenedoria. La innovació. El model de negoci. La gestió del fracàs
  • Taller Visual Thinking i Taller de Creativitat de la Maria Batet
  • Taller de gamificació de l’economia social i cooperatives, per part de Gam Lab cooperativa
  • Taller Comunicar amb storytelling i humor per Carles Caño

Jornades d’innovació, emprenedoria i intel·ligència artificial adreçada a tot l’alumnat de Grau superior

2. Participació en el concurs InJUè Emprèn de la Diputació de Tarragona que inclou sessions formatives prèvies a l’elaboració de projectes de la mà d’Adrián Garcés.

Durant el primer trimestre del curs 22/23 els alumnes d’Empresa i Iniciativa Emprenedora de CFGS van gaudir d’unes formacions de mà de l’Adrian Garces, per conèixer les bases i assolir els coneixements per poder participar a aquest esdeveniment.

El passat 21 d’abril una petita representació del grup d’emprenedoria de grau superior vam assistir a l’acte de lliurament dels Premis InJuè 2022/23 @dipta_cat.

Més de 600 alumnes de 24 centres educatius del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Baix Penedès han participat a la darrera edició dels Premis InJUè. El certamen, impulsat per la Diputació de Tarragona conjuntament amb la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, ha comptat enguany amb un augment de la participació: en total s’hi han apuntat 6 centres més que en l’edició anterior.

El nostre institut va presentar 3 projectes dintre de la categoria de CFGS. Aquests projectes havien de donar solucions per a una producció i consum responsable i/o per evitar el malbaratament.

Tot seguit podeu veure els vídeos amb els que vam participar:

Ha estat el primer any que el nostre institut s’hi ha presentat en la categoria de Grau Superior.

Felicitats nois per la feina, participar-hi també ha estat un gran premi!

3. Formació adreçada a Grau superior, de Coop Camp Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona sobre introducció a l’economia social i solidària i creació d’una cooperativa d’alumnes.

4. Participació en l’FP Challenge EmprènFP

L’esdeveniment organitzat per Impuls FP del Departament d’Educació, que proporcionarà materials educatius, promocionals i premis, consisteix en la trobada d’emprenedoria i innovació entre diferents instituts del Camp de Tarragona en la que a través d’equips intercentres i intercicles, es resol un repte plantejat.

5. Creació d’un producte nou o servei

Aplicant les fases de Design Thinking de forma col·laborativa i interdisciplinar: empatia, ideació, definició, prototipatge i validació.

Programació de les accions d’emprenedoria per al curs 2021-22

IV Jornades d’ocupació i emprenedoria – Aula d’emprenedoria i innovació

  • Tallers d’emprenedoria i innovació, conduïts per l’Adrian Garcés de Petits enginyers SL
  • Taller de gamificació de l’economia social i cooperatives, per part de Gamlab
  • Taller de Treball en equip i competències i capacitats de l’emprenedoria col·lectiva a mans d’Icària Cooperativa.
  • Accions finançades pel Ministerio de Educación y Formación Professional i la UE Next Generation
  • Participació en el concurs InJUè Emprèn dipta.cat de la Diputació de Tarragona. Cicles de Grau Mitjà.
  • Creació d’una cooperativa d’alumnes- Suport de L’escac Coop Camp – Ateneu cooperatiu. CFM Instal·lacions de telecomunicacions.
  • FP Challenge
  • Trobada presencial o online (a determinar) d’emprenedoria i innovació entre diferents instituts del Camp de Tarragona en la que a través d’equips intercentres i intercicles, es resol un repte plantejat. A través dels fons de la Fundació Dualiza, Impuls FP donarà suport amb materials educatius, promocionals i premis.
  • Dins del Projecte d’aules d’emprenedoria del Departament d’educació, finançat pel Ministeri d’Educació i FP i per UE Netx Generation, esdeveniment-espectacle d’improvisació de promoció de l’emprenedoria des d’una perspectiva pràctica i divertida a mans de la Companyia Improshow de Barcelona, en el que hi participaran diferents centres d’FP de la ciutat.
  • Continuació del Projecte APARADIM amb la construcció d’una nova caixa d’aparador, base per construir un nou prototip més avançat d’un nou tipus de mobiliari comercial amb funció d’aparador que incorpora les instal·lacions. Alumnat de àrea de metall i manteniment

Programació de les accions d’emprenedoria per al curs 2020-21

Acció emprenedoria 2020-21 DiM EMPRÈN

  • Participació a l’INNOCAMP. Resolució d’un repte per l’alumnat de cicles formatius de grau mitjà, en una trobada d’innovació i emprenedoria dels instituts Jaume Huguet de Valls, Baix Camp de Reus i el nostre.
  • Creació de cooperatives d’alumnes. Alumnat del CFGM d’Instal·lacions de telecomunicacions i IFE d’auxiliar de vendes, crearan i gestionaran una cooperativa, oferint serveis a l’entorn, des d’un model d’empresa basada en els valors i les persones. Aquest projecte es desenvoluparà en el marc del programa ARACOOP i el suport de l’Ateneu cooperatiu Coopcamp.
  • IV Jornades d’Ocupació i Emprenedoria de l’Institut Ponències motivacionals d’emprenedoria, xerrades informatives i de transmissió de valors, de la mà del Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp, Servei d’Ocupació de Catalunya, Reus Desenvolupament Econòmic REDESSA, l’Oficina Jove i persones que han generat un impacte favorable a l’entorn, emprenent o intraprenent.
  • III Tardes de networking (CFGS)
  • Ponències motivacionals d’emprenedoria, transmissió de valors i informació sobre els serveis del Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp.
  • Trobada a l’institut, d’alumnat, professorat i empreses col·laboradores FP DUAL.
  • Visita a la Fira de l’Ocupació, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus, amb acompanyament de professorat, per establir contactes amb empreses, lliurament de currículums i assistència a tallers i xerrades d’ocupabilitat i emprenedoria.
  • Millora del prototip i validació d’un nou tipus de mobiliari comercial resolent nous reptes centrant-se amb l’early adopter. Equips GM Instal·lacions elèctriques i automàtiques, Manteniment electromecànic, instal·lacions de telecomunicacions i IFE auxiliar vendes.
  • Guia d’emprenedoria. Inici d’un servei de suport i assessorament en la creació d’empreses. Revisió de projectes d’alumnes emprenedors i orientació dels recursos per iniciar la creació d’empreses, facilitant el contacte amb el Centre d’empreses REDESSA i Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp.
  • Altres jornades, tallers i visites orientades a oferir continguts tècnico-professionals, d’impuls a l’emprenedoria, creativitat, networking amb empreses, ideació i prototipatge de nous productes.